Beznadzieja ....

Czekamy na wszelkie wasze opinie. Jak wam się u nas podobało, możemy zmienić, ulepszyć itp.

Beznadzieja ....

Postprzez kometa » Pon Maj 31, 2010 1:25 pm

Witam, szukając atrakcji dla moich dzieci z okazji Dnia Dziecka, postanowiłam zrobić im wycieczkę do Safarii Zoo. Znalazłam w internecie piękną stronę tej atrakcji i z wielkim zapałem ruszyliśmy. Jeszcze w weekend 29-30 miała być impreza z czasopismem Supełek, jakież było nasze zdziwienie gdy pojawiliśmy się na miejscu, zwierzęta w bardzo dużej odległości od chcących je zobaczyć ludzi, atrakcji żadnych nie było, tylko jakieś rozłożone gazetki Supełka na stoliku przed placem zabaw. Beznadzieja, a i ceny że ho, ho. Więc dla wszystkich odwiedzających polecam łódźkie zoo, można zobaczyć więcej zwieżąt z bliższej odległości, no i nie oszukujmy się ceny też bardziej dostępne ...
ps. naszą uwagę zwróciły tylko tygrysy, mini zoo i plac zabaw dla dzieci , reszta nuuuuuda ...
kometa

Dołączenie: Pon Maj 31, 2010 1:16 pm

Re: Beznadzieja ....

Postprzez Magik » Czw Cze 03, 2010 8:59 am

Dziękuję, ta opinia potwierdza moje obawy. Stronka jest ok. czytelna i łatwo sie na niej poruszać. Reklama przyciąga, ale wystarczy ciut uważniej przyjrzeć się zdjęciu terenu i widać od razu, że odległośco od zwierząt są duże. Dla zwierząt to na 100% lepiej, czym dalej od ludzi i zwiedzających, ktorzy niepokoją ich spokojny zywot. Niestety jestem przeciwnikiem trzymania dzikich zwirząt w klatkach i powyższe niezmienia faktu, że to i tak niewola tylko po to, by zaspokoic nasze ludzkie zachcianki. To niezły interes kosztem zwierząt. NIe chce nikomu ublizac, bo wierzę, ża zaangazowani do opieki ludzie robia co mogą dla tych zwierzątek. Niewola to niewola i nic tego nie zmieni. Nie jestem oszołomem, przyznaję że stronę odwiedziłem, bo chciałęm dziecku pokazać zwierzątka i rowniez zastanawiałem sie czy Zoo czy Safarii, czyli jestem jak Wy ludzie naszego wieku ;) ale oglądamy z córką np "nat geo" i wierzcie mi dziecko tam więcej zobaczy i więcej się dowie o zwierzętach żyjących na wolności. Lepiej iść z dzieckiem na rowerek. Teraz powiem Wam, że po Łódzkim zoo nie mam dobrych wspomnien, byłem z dzieckiem raz. Dziecko zadowolone, ale ja mam niesmak. Zaniedbane zwierzęta w małych klateczkach, az serce boli. Nie chce by moje dziecko pamiętało takie widoki.......wystarczy, moze troche wokoło macieju :) ale kazdy pisze jak chce ;) resztę forumowicze dopisujcie sami. ....... na razie, więcej tuttaj nie napiszę, po co?
Magik

Dołączenie: Czw Cze 03, 2010 8:41 am

Postprzez gapcio » Pon Lip 26, 2010 4:36 pm

Zgadzam się BEZNADZIEJA w 100%!!! Przesyłam ciekawy link:
http://www.filowepodroze.pl/sprawdzimy- ... afari-312/
Sama prawda!
gapcio

Dołączenie: Pon Lip 26, 2010 4:33 pm

Postprzez ania696 » Czw Sie 05, 2010 4:38 pm

Popieram hasło "beznadzieja".
Byłam tam z dzieckiem w niedzielę , pierwszego sierpnia.
Ogólne wrażenie - bardzo kiepsko. Zwierzęta daleko od ludzi, tak jakby ich nie było. Naszą uwagę zwróciły jedynie plac zabaw i przejażdżka na kucyku.
plac zabaw - żenada. Sprzęty może i czyste, i zadbane. Wrażenie psuła cena oraz przysypiająca pani sprzedająca bilety. Odnieśliśmy wrażenie, że jesteśmy tam niechciani.
przejażdżka na kucyku - super. Dziecko szczęśliwe po przejażdżce. Kucyk robił świetne wrażenie, czysty i chętny do pracy. Dziecko się przejechało, a ja wiele dowiedziałam od sympatycznego, bystrego człowieka "obsługującego" kucyka. Warto zaczepić go gdy już (i jeśli) tam będziecie. Na imię ma Paweł albo Przemek, nie pamiętam :)
Ze zwierząt ciekawe były tygrysy i foka.
Ludzi tłum, ale większość z nich pewnie żałuje, że przyjechała. wielki teren, niewspółmiernie do jego wielkości mało zwierząt, toi-toie, no i te ceny. Zwierzaki może i zadbane, ale co z tego skoro daleko od ludzi.
warto odwiedzić, ale tylko raz.
ania696

Dołączenie: Czw Sie 05, 2010 4:18 pm

Postprzez Filowepodróże » Pią Sie 06, 2010 7:50 am

Witajcie,

z jednej strony, to miłe, że moja opinia o Zoo Safari pojawiła się w tym wątku. Z drugiej, to bardzo smutne, że ją potwierdzacie. Ale z perspektywy czasu największym rozczarowaniem jest brak reakcji Właścicieli na istniejącą sytuację jak i na posty w tym wątku.

Wydawałoby się, że rok to dość długo by móc zaprowadzić pewne zmiany. Choćby drobne organizacyjne, które nie przysporzą Właścicielom wielkich kosztów, ale sprawią, że wizyta w Zoo Safari stanie się prawdziwą atrakcją. Skoro jednak wciąż czytam Wasze negatywne opinie, a nie widzę reakcji Administratorów Forum, nasuwa się jeden wniosek, że jednak Właścicielom nie zależy tak bardzo jak byśmy się tego spodziewali.

Dodam jeszcze, że negatywnych opinii jest więcej. Nie znam osobiście osoby, która była w Zoo Safari i uznała, że jest wart ponownego odwiedzenia.

Będę śledzić ten wątek, bo ciekawa jestem czy w końcu sprowokuje on przedstawieciela Zoo Safari do riposty.

www.filowepodroze.pl
Filowepodróże

Dołączenie: Pią Sie 06, 2010 7:39 am

Powróć do Opinie

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość